Göteborg har mycket att visa och erbjuda när det gäller kontorsplatser, som takterrasser med fantastiska utsikter över hamnen samt närhet till gångstråk. Du kan välja att vara vägg i vägg med ett aktivt näringsliv eller att sitta avskild längre bort från centrum. Att beskriva den stora valfriheten av lediga alternativ när du ska hyra kontorsplats i Göteborg är inte lätt. Det gäller att finna den plats som verkligen passar din egna verksamhet väl. Det kan exempelvis krävas mer tid för att hitta en lokal om företaget har särskilda behov, såsom närhet till andra företag i branschen eller krav på logistik. Det finns en hel del konsulter som kan hjälpa dig på vägen när du vill hyra kontorsplats i Göteborg – och få känslan av att ha lyckats hitta en skön och passande arbetsmiljö. Oavsett om det är renoverat eller nybyggt har Göteborg massvis att erbjuda – så att just ditt företag hamnar på sin rätta plats.

Hitta kontorshotell i Göteborg

Den optimala arbetsplatsen är den som kan erbjuda avskildhet och grogrund för kreativitet och fokus, men samtidigt också närhet till egenvald distraktion, avkoppling och miljöombyte. Göteborg är perfekt för detta. Här finns hundratals ställen som kan fungera som mötesplatser utanför kontoret. För tips om bra kontorshotell i Göteborg rekommenderar vi denna artikel på Westbiz. Möjligheten att på ett par ögonblick kunna komma till en internationell samlingsplats ger en vitaminboost till vilken entreprenör och företagare som helst som behöver fylla på ambitionsbatteriet.

Hyr kontorshotell utifrån situation

Oberoende valfriheten och mångfalden av kontor så finns det en hel del aspekter som tillhör vår tids utveckling av arbetsliv. Det är ökningen av företag som inte behöver enorma platser att hyra in sig på. Det är alla dessa företag som utgörs av start- ups, entreprenörer eller vanliga små företag. Det är kreativa firmor vars medarbetare kan utföra sina arbetsuppgifter precis var som helst, samtidigt som de behöver både inspiration och nya miljöer för att göra det. Kontorsuthyrandet är fortfarande en ganska gammaldags och trög process. Oftast varar ett vanligt och relativt kort hyreskontrakt minst 36 månader. Det är en ganska lång tid om man är en start-up eller enskild entreprenör. Ett sådant kontrakt utgör även ett stort åtagande för dig som kanske precis startat din verksamhet. Till sådana kontrakt får du lägga till bankgaranti och förskottshyra. Dessa faktorer har lett till ett stort behov av att kunna hyra kortsiktigt. Ur det behovet har en affärsidé vuxit fram – en bärkraftig sådan. Att dela arbetsplats med andra utan att behöva binda dig vid någon hyra mer än vad som behövs för veckan, dagen eller timmen kan hjälpa dig spara energi och pengar, samt fokusera dina resurser på det viktigaste: arbetet.

Fullt utrustade kontorslokaler att hyra för kort tid

Coworking har fått proportioner värda att skriva om under de senaste åren. Det har vuxit till att bli ett helt koncept till vilket många har visat intresse. Att samarbeta genom coworking i särskilt arrangerade lokaler i Göteborg är ingen nyhet längre. Vanligtvis betalar du en fast summa per timma, dag, vecka eller månad för att kunna använda dig av lokalen. Förutom det oumbärliga kaffet, skrivaren och bredband, ingår vanligtvis även fullt utrustat kök med porslin, spis, micro mm. samt goda rabatter för hyresgästerna. Att postadress finns att använda är också ett plus för dig som kanske inte vill ha verksamheten skriven på den egna bostadsadressen.

Hotellbranschen har funnit sig till rätta i denna nisch

Hotellägarna i Göteborg har snappat upp denna trend och anpassat sig till efterfrågan av coworking-ytor. Flertalet hotell har byggt ut sina lokaler till luftiga, stora gemensamma utrymmen som ger ytterligare alternativ när du vill hyra kontorsplats i Göteborg. Till det kommer även möjligheten att ta del av hotellets gemensamma ytor såsom lobby, restaurang och pub som platser för affärsmöten.

Branschen skapar mervärde för kreativa kunder

Trenden coworking står för innovativt och modernt tänkande. En orsak till detta är att de som nyttjar konceptet mest flitigt jobbar inom kreativa yrken som copy, arkitektur, webbdesign och liknande. För att tillfredsställa din kreativa natur har flera aktörer inom coworkingbranschen gått ett steg längre och organiserar mängder av workshops, playshops och olika föreläsningar. Genom ett utökat utbud av evenemang blir coworking en bubblande blandning av människor och idéer. Genom många och olika arrangemang skapas det utmärkta chanser för dig att ta del av utbyte och filtrering av tankar. Just med hjälp av detta kan ditt nya företag växa till sig och bli en stor och attraktiv spelare på marknaden.

Ett nytt sätt att ”gå till arbetet”

Att kultivera nya behov och processer har blivit en specialitet i branschen i Göteborg. En ny trend av fler och fler småföretagare och entreprenörer med behov av flexibla samt priseffektiva lösningar för arbetsutrymmen växer snabbt fram. En del behöver en professionell fasad, andra behöver likatänkande personer i sin närhet – medan andra helt enkelt bara behöver lugn och ro för att kunna arbeta fokuserat några timmar. Oavsett vilket av dessa behov beskriver din situation, kan du här finna en lösning som passar dig.
Vi har bara sett början av trenden att hyra kontorsplats i Göteborg.