Stärk varumärket med profilprodukter

Är du företagare och letar efter ett effektivt och relativt billigt sätt att sprida och stärka ditt varumärke med? Då är profilprodukter en bra lösning! Det finns oändligt mycket att välja bland och det brukar vara uppskattat av såväl kunder som samarbetspartners. Det är dessutom en trevlig gest som inte bara stärker varumärket, utan också bandet till kunderna.

Billig reklam

Olika produkter tryckta med företagets logga eller namn gör väldigt bra reklam. Det kan räcka att du skickar med en penna med kunden efter avslutat möte eller något finare, som ett USB-minne eller en powerbank till samarbetspartnern efter avslutad affär. Att ha olika profilprodukter att dela ut på mässor och annat är också ett bra sätt att sprida reklam på ett effektivt sätt. Godis eller tablettaskar med företagsloggan är även det ett väldigt billigt sätt att få spridning på varumärket och loggan – för vem gillar inte godis?

Du ger bort en produkt gratis och tillbaka får du gratis reklam, genom att företagets logga kommer synas i olika sammanhang utan att du behöver anstränga dig själv.

Vilka profilprodukter ska man välja?

Vilka profilprodukter är då bäst och vilka ska man egentligen välja? Det finns som tidigare nämnt otroligt mycket att välja bland och det är kort och gott en smaksak vad man föredrar.

Det är åtminstone klokt att välja något som är användbart, samt att beställa några olika saker så att det finns ett litet lager att ta av när det behövs. 

Fundera på vad företagets målgrupp kan tänkas ha bäst användning av och se över utbudet hos leverantörerna efter det. Kanske ser du direkt något som känns som en fullträff och då är det såklart det självklara valet. Du kan också kolla på vad som är populärt bland andra företagare genom att spana in bästsäljare och populära produkter.

Några exempel för profilprodukter:

  • Kepsar och mössor
  • Nyckelband
  • Pennor
  • Reflexer
  • T-shirts

Välj kvalitet i profilprodukter

Exakt vilka profilprodukter man väljer har mindre betydelse men det man istället bör tänka på är att välja produkter med bra kvalité. En penna som slutar fungera med en gång eller en mössa där loggan flagnar och ramlar av kommer troligen hamna i närmsta sopkorg ganska snart.