Att få ett lån trots betalningsanmärkning är inte omöjligt

Det kan ofta vara utmanande att få ett lån trots betalningsanmärkning om du har en sådan. Med detta sagt är det inte omöjligt att lyckas med detta konststycke. Så om du är i behov av att få låna pengar men har en låg kreditvärdighet finns det vissa saker som du bör ta i åtanke. Genom att ta hänsyn till dessa kan du nämligen förbättra dina möjligheter att i slutändan faktiskt landa ett lån. Fortsätt att läsa så berättar vi mer!

4 tips till dig som vill ta ett lån trots betalningsanmärkning

Tänk på detta när du vill låna pengar trots en dyster betalningshistorik:

  • Lånet kan bli kostsamt. Till att börja med behöver du vara medveten om att det sällan är särskilt enkelt att få ett lån trots betalningsanmärkning. Dessutom bör du vara beredd på att behöva betala en högre ränta om du ändå hittar en långivare som ger dig ett sådant. Till råga på allt kan lånevillkoren överlag vara lite striktare på grund av att du förknippas med en högre risk. Därmed kan du i slutändan behöva betala mer för lånet än vad du annars hade behövt göra.
  • Det finns alternativ för dig. Det kan finnas alternativ även för dig i form av långivare som är beredda att låna ut pengar till dig. Här är en sådan. Till exempel kan du överväga att ta ett lån med säkerhet, vilket innebär att du använder en tillgång som säkerhet för lånet. Det kan till exempel vara ett fordon, en fastighet eller någon annan värdefull tillgång. Genom att göra detta kan du sänka risken för långivaren och därmed få enklare att få lån med bättre villkor.
  • Överväg att ha en medsökande. Ett annat alternativ är att ha en medsökande för lånet. Den medsökande kan vara en person i din närhet som ansöker om lånet tillsammans med dig och därmed delar betalningsansvaret med dig. Om du inte kan betala tillbaka lånet kommer personen ifråga tvingas göra detta åt dig. Genom att ha en medsökande kan du ofta förbättra dina möjligheter att få ett lån trots betalningsanmärkning.
  • Jämför innan du ansöker. Det är alltid värt att kolla runt lite grann och att jämföra innan du bestämmer dig för ett visst lån. På så vis kan du jämföra räntor och avgifter hos flera olika långivare och sedan välja det mest förmånliga lånet.