Rusta din bil inför vintern

Vissa av de lysen som din bil är utrustad med har ett specifikt syfte. Därför är det viktigt att du är införstådd med i vilka situationer dessa ska användas. Än viktigare är att du dessutom vet hur de ska användas och att du faktiskt gör detta. Det är nämligen väldigt viktigt att din bil är utrustad med bra belysning i de mörka ljusförhållanden som vi lever med under vinterhalvåret. Därför bör du klicka dig in på Xenonkungen.com och införskaffa lite mer effektiva hel-/halvljus, en uppsättning extraljus eller kanske en LED-ramp.

Genom att utrusta din bil med bättre belysning kan du dels förbättra din sikt och enklare upptäcka hinder som kommer i din väg. Detta oavsett om det rör sig om vilda djur, medtrafikanter eller fotgängare som har bestämt sig för att promenera på ett illa valt ställe i mörkret. Dessutom hjälper du de övriga trafikanterna att upptäcka dig och ditt fordon i god tid.

Viktigt att du använder din bilbelysning på rätt sätt

Med tanke på hur vissa av våra svenska bilister använder sin bilbelysning tycks det råda vissa tvivel om hur och när de olika lamporna ska användas. Vissa av lamporna hjälper dig som sagt var att se vägen framför dig samt att upptäckas av andra trafikanter. Andra lampor är istället tänkta att hjälpa dig att kommunicera med dina medtrafikanter för att till exempel uppmärksamma dem på när du har tänkt att svänga. Så genom att använda belysningen på ett korrekt och effektivt sätt kan du färdas tryggare på våra vägar och minska risken för trafikolyckor.

Du bör därför tänka på att:

  • använda helljuset när du färdas ensam på vägen utan mötande trafik
  • inte blända de trafikanter du möter med dina helljus
  • utrusta din bil med extraljus eller en LED-ramp för att lysa upp vägen än bättre.

Xenonkungen.com har allt du behöver för ökad visibilitet i vintermörkret

På sajten Xenonkungen.com hittar du en rad olika produkter inom kategorin fordonsbelysning. Där kan du bland annat klicka hem:

  • extraljus
  • LED-ramper
  • varningsljus
  • helljus och halvljus
  • biltillbehör av olika slag.