Att hitta nytt kontor – vad bör man tänka på?

Att hitta nytt kontor – vad bör man tänka på?

En kontorsflytt är stort projekt som kräver planering. Särskilt krävande blir det om ni är ett större företag som ska in i nya lokaler. Det gäller att det kontoret ska stämma överens med era behov och era önskemål. Men givetvis finns det en rad andra faktorer som spelar in i jakten på nya lokaler till företaget.

Läge

Avvägningen mellan ett centralt läge och högre omkostnader, eller ett mer avlägset läge men med lägre omkostnader, är något som många företag ställs inför. Om ni är baserade i till exempel Göteborg kan ni sannolikt hitta riktigt billiga lediga kontor en bit utanför staden, jämfört med om ni vill basera er i Majorna eller Haga exempelvis. Med det sagt, så finns det gott om lediga kontor i Göteborg. Samtidigt får man vara beredd på att betala ett högre pris om man ska hitta lediga kontor i de centrala delarna av staden.

Ha god framförhållning innan flytten

En kontorsflytt kräver en hel del planering. I praktiken kommer det att kosta företaget, inte bara i direkta utgifter, utan även möjligtvis i minskad produktion och minskad tid på arbete som är kopplat till kärnverksamheten. Samtidigt kan det vara en högst nödvändig investering, och något som betalar tillbaka sig på lite längre.

Genom att ha god planering kan du se till att flytten kostar så lite som möjligt på kort sikt. Det krävs tid för att de anställda ska kunna förbereda sig, för leverantörer att titta på vad som behövs i det nya kontoret och för er att ordna kontorets interiör. Börja i tid, och låt det hellre ta ett tag, än att ni stressar.

Avtal och löpande leveranser

Om ni i dagsläget har löpande leveranser till ert kontor behöver det uppdateras. Samma gäller med olika avtal som ni kanske har – det kan till exempel vara nätverk och bredband, telefonabonnemang, servrar och larmsystem. Titta på villkoren i dessa, och se till att prata med varje företag för att ordna så att det hänger med till ert nya kontor. Ska ni flytta långt – till exempel från Göteborg till Malmö – kan ni behöva byta leverantör helt och hållet, i vissa fall.

ledigakontorgoteborg.se är en av de bättre sidorna anser vi i jakten på bra kontor i Göteborg.