Att känna sig säker hemma

Att känna sig säker hemma

Hemsäkerhet handlar om hur säker du är hemma med ditt hemlarm samt personlig praxis gällande säkerhet. Det räcker inte med ett hemlarm för att hålla sig säker hemma utan man bör också se över sitt skalskydd, Detta innebär lås, belysning, dörrar. Att ha en rutin av att vara säkerhetsmedveten är också ytterst viktigt! Andra saker som ditt hemlarm kan innebära är kameror, rörelsedetektorer och annat som installeras i din lägenhet. Hemlarm i kombination med bra skalskydd och bra säkerhetsrutiner som att låsa dörrar och fönster samt ha god koll på lås extranycklar gör att du kan känna dig säker hemma.

Behovet av att ha hemlarm

Behovet av att ha hemlarm varierar från person till person. Det spelar roll om du på bor i staden eller om du bor på landet. Andra faktorer som spelar roll är vilket typ av hus du vill sätta hemlarm på. Är det villa, lägenhet, radhus eller fritidshus, bostad på markplan eller i ett höghus? En annan sak som har betydelse är vilken stadsdel du är bosatt i och kanske vad du förvarar hemma. Den personliga läggningen när det kommer till oroskänslor och behovet att känna sig trygg är självklart ytterligare en faktor.

Vad som rekommenderas när man köper hemlarm

  • När du anlitar en firma för att installera hemlarm är det alltid viktigt att vara säker på att att firman är certifierad och pålitlig. Efterforska själv genom att läsa recensioner av andra kunder som anlitat firman för att se om de är nöjda. Sök om du kan efter statistik och tester som visar hur säkert hemlarmet är.
  • Se till att hemlarmet i sig är certifierat och också godkänt. Var noga med vilket år hemlarmet tillverkades. En del larm är vid det här laget utdaterade.
  • Om du inte själv är ägare till larmet kontrollera så att det är anslutet till en certifierad larmcentral!

Hur säkert är ett larm – Falsk trygghet

Trotts att hemlarmen har blivit avancerade så har också inbrottstjuvarnas strategier och metoder avancerat i samma takt. När man har hemlarm är det viktigt att komma ihåg att det inte är ett skydd i sig bortsett från den avskräckande effekten hemlarm har. Ett hemlarm kommer inte stoppa en tjuv från att ta sig i i ditt hem och det är viktigt att komma ihåg. Alla andra säkerhetsstrategier är fortfarande minst lika viktiga att tillämpa trotts att man har hemlarm.