Skydda föremål med bubbelplast

Skydda föremål med bubbelplast

Bubbelplast är enligt många en av de mest användbara produkter som någonsin har uppfunnits. Detta material gör det möjligt för oss att på ett enkelt och effektivt sätt skydda ömtåliga föremål, samtidigt som det är följsamt och inte kräver särskilt mycket tejp för att fästas. Eftersom det finns åtminstone ett rätt och ett fel sätt att göra allting på, inklusive att skydda föremål med bubbelplast, listar vi i den här texten ett par tips som gör att du på bästa sätt skyddar dina ömtåliga föremål.

Tips för hur man skyddar med bubbelplast

Ska bubblorna vara inåt eller utåt? Många människor undrar om bubblorna ska vara inåt eller utåt när man använder bubbelplast för att skydda ömtåliga föremål. Även om vissa förmodligen är av en annan åsikt, är bubblornas huvudsakliga uppgift att hålla föremålen på plats och skydda dem från stötar. Därför bör bubblorna vara utåt, bort från föremålet. Tejpa på alla sidor. Många av oss lindar in våra föremål på rätt sätt men glömmer att fästa bubbelplasten med tejp någon annanstans än längs kanten. Det gör att föremålet riskerar att halka ut på botten eller på ovansidan. Därför bör du även säkra dessa sidor med hjälp av tejp när du slår in ett föremål i bubbelplast. Förpacka platta föremål i vadderade kuvert. Böcker, CD-skivor och andra platta föremål bör du packa i kuvert som är vadderade med bubbelplast. Det gör dem enklare att såväl försegla som att öppna vid ett senare tillfälle. Därför underlättar du för dig genom att göra på detta vis. Sätt också en etikett på utsidan. Det är svårt att se igenom bubbelplast, särskilt om du har lindat flera lager plast runt ett föremål. Det gör att det kan vara svårt att lista ut vad som döljer sig innanför plasten när du senare packar upp föremålet. Därför bör du sätta en etikett på utsidan av bubbelplasten. En liten bit maskeringstejp räcker gott.

Säkra lådor

Skydda föremålet ytterligare och inte bara med bubbelplast. När du packar saker i en kartong bör du inte förlita dig på enbart bubbelplasten som skydd. Använd gärna frigolit och andra förpackningsmaterial för att ge ett bättre skydd åt det föremål som du ska skicka eller förvara. En sak du även måste tänka på är lådorna. Se till att använda särskilda flyttlådor vid packningen. Dessa lådor är speciellt anpassade för att klara av tunga föremål och man får dessutom plats med mycket. Tänk dock på att inte packa för mycket så att botten lossnar.