Därför är gåvokort den allra bästa företagsgåvan

Visste du att den allra bästa företagsgåva du kan ge dina medarbetare är gåvokort? Detta är ett påstående som vissa kanske finner lite märkligt eller rentav chockerande. Men så är faktiskt fallet och här kommer vi förklara varför!

Presentkort kan användas som gåva vid en rad olika tillfällen

Ett gåvokort har den stora fördelen att det vid en första anblick kan framstå som en ganska modest gåva trots att så inte är fallet. För i själva verket är detta på många sätt en väldigt bra och användbar företagsgåva. Du kan med fördel använda den för att ge dina medarbetare ett incitament att jobba hårt och göra ett bra jobb åt ditt företag. Dessa små gåvor kan med andra ord vara väldigt effektfulla när du vill få alla medarbetare att dra åt samma håll och jobba tillsammans mot företagets övergripande målsättningar.

Dessutom kan presentkort med fördel även användas som en gåva för speciella tillfällen, såsom födelsedagar eller som julklappar. Du kan även välja att ge bort dem i samband med att en medarbetare slutar sin tjänst eller går i pension. Det går helt enkelt alltid att förlita sig på att dessa gåvor fyller sitt syfte. Nedan går vi igenom några konkreta anledningar till varför detta är den ultimata företagsgåvan – häng med!

5 anledningar till att gåvokort är den ultimata företagsgåvan

Dessa är några av de främsta anledningarna till att vi anser gåvokort vara den ultimata företagsgåvan:

  • Den större valfriheten. Ett presentkort låter den enskilde medarbetaren välja vad den vill ha istället för att du ska behöva göra detta val åt personen ifråga.
  • Möjligheten att maximera värdet av gåvan. Medarbetaren kan ofta få lite mer valuta för presentkortets värde genom att använda det i samband med en rea.
  • Den stora flexibiliteten. Denna företagsgåva är väldigt flexibel på så vis att medarbetaren kan nyttja kortet närhelst personen önskar.
  • Gåvan skapar positiva associationer till varumärket. Gåvan skapar positiva associationer till företaget och dess varumärke för den enskilde medarbetaren.
  • Förmågan att öka produktiviteten på arbetsplatsen. Till skillnad från andra gåvor kan ett presentkort höja arbetsmoralen och göra medarbetarna lite mer strävsamma.