Effektiv telefoni

Den som vill minimera sina fasta utgifter har saker som bostad, bil, el, försäkringar och – just det – telefonen att tänka på. Givetvis finns fler saker att dra ner kostnaderna på, men något som är enkelt att spara pengar på är just att anpassa sitt telefonabonnemang. Om man inte vill byta företag finns det ofta möjligheter till besparingar genom att optimera det avtal man har för tillfället.

Hur använder ni telefonerna?

Skickar du många SMS? Eller kommunicerar du främst genom Facebook och andra appar över internet? I sådana fall kan det finnas pengar att spara om du för tillfället betalar för ett visst antal (eller obegränsade) SMS i månaden. En annan faktor att ta hänsyn till är utlandssamtal. Om du ringer mycket till olika länder, kan det vara en god idé att kolla upp de abonnemang som har billigast priser till just de länder du ringer. De olika operatörerna kan skilja sig åt mycket när det kommer till detta. Vidare kan du kolla upp roamingpriser om du reser mycket och vill kunna surfa billigt när du är utanför Sverige.

IP-telefoni

IP-telefoni lämpar sig ofta bra för företag, som har många samtal att ta hand om. Istället för att kommunikationen går över telenätet, går det genom ditt vanliga datanät. För att det här ska fungera bra, och förmodligen också spara pengar åt dig, behöver du givetvis ett bra och stabilt bredband. Vidare krävs ett headset så att du och den andra parten i samtalet faktiskt kan höra varandra. Det är dock möjligt att köpa en särskild telefon, som ser ut just som en telefon, men som går genom ip-telefoni. Det finns många olika tjänster som erbjuder ip-telefoni. Några enkla sökningar på nätet bör ge dig flera olika alternativ. Ofta kan du även skicka billiga SMS genom sådana tjänster.

IP-telefoni för verksamheter

Bland näringsverksamheter i en rad olika branscher har IP-telefoni inneburit en rad fördelar. Inte minst i fråga om mobilitet och kundhantering. Att välja nya kommunikationslösningar kan i förlängningen innebära effektivare växlar, bättre översikt och en direkt koppling till kundspecifika åtgärder. IP-telefoni och molnbaserad växel har blivit en uppskattat företeelse med synergieffekter.