Enkelt att hitta info

Ska du låna pengar och inte vet vart du ska börja? Det är vanligt att man känner sig vilsen och inte vet vart man ska starta. Det första att tänka på är att ett lån inte är farligt. Men det är bra att veta säkert vad man behöver lånet till innan. För olika lån ger olika förmåner. Sedan kan man tänka om det verkligen behövs ta ett lån eller inte. Att ha många små lån är inte en förmån utan i så fall kan det vara bättre att ha ett stort lån. Har du som klient haft problem tidigare att få ett lån? Har du anmärkningar sedan innan? Eller är du en kund med låg risk, utan negativ ekonomisk bakgrund?

Kreditupplysning

Det första långivaren gör innan låntagaren får godkänt ett lån är en bedömning av den som vill låna pengar. Långivaren vill alltid vara säker på att han får tillbaka sina pengar. Ett lån är inte gratis utan ett sätt att tjäna pengar för långivare. En liten risk för långivaren är om det är en klient som tidigare skött sina betalningar och sin ekonomi väl. En stor risk är en person som har anmärkningar sedan innan. För att förenkla processen för långivare är att be klienten om en kreditanalys. Analysen görs av ett kreditupplysningsföretag som sedan ger informationen till långivaren. Denna analys hjälper långivare att fatta ett snabbt beslut och kan på så sätt snabbt bestämma om klienten kan få ta ett lån eller om det är för hög risk för långivaren.

Betalningsanmärkning

Om man har en betalningsanmärkning betyder att du någon gång inte skött dina betalningar. Det finns många olika anledningar till tt få en anmärkning. Kanske har du hamnat i ekonomisk svårighet etc. tyvärr finns inga ursäkter om man har en anmärkning. En anmärkning kan ligga som regel kvar i 3 år för en privatperson. För företag ligger anmärkningen längre. Om du inte är säker på att du har en betalningsmärkning kan du kontakta datainspektionen.

Ta hjälp av en låneförmedlare

Om man är osäker på hur man ska ta ett lån och vem som ger bäst förmåner. Är en bra möjlighet att ta hjälp av en låneförmedlare. Det är ett företag som agerar mellanhand mellan låntagare och långivare. De hjälper att jämföra erbjudanden och att hitta det bästa billigaste lånet. Eftersom långivaren betalar för låneförmedlaren är detta helt gratis för låntagare.