Olika tillbehör för den cyklande familjen

Olika tillbehör för den cyklande familjen

Gillar du att cykla? Vill du kunna ta med dig ditt barn på cykelturer? Vi listar olika tillbehör som är bra att känna till. Vi ger dig både tips på produkter, exempelvis Thule cykelsits, och även generella kategorier som kan innehålla produkter du behöver. Med hjälp av dessa tillbehör kan du snabbt och lätt cykla med ditt barn och din familj.

Modern och bekväm sits för barn – Thule cykelsits

Om du har ett yngre barn, exempelvis mellan ett och sex år, är en cykelsits ett utmärkt tillbehör. Thule cykelsits är ett utmärkt exempel på en modern cykelsits som både ger barnet en bekväm sittplats och som även är lätt att använda, något som uppskattas av föräldrar. Med cykelsitsen monterad blir det betydligt lättare att ta med ditt barn på cykelturer, speciellt när de fortfarande är små.

Cykelkorg

Om du har en Thule cykelsits där bak på cykeln så kan det vara svårt att även ta med dig saker under cykelturen. Du kan ha en ryggsäck på dig men risken finns att du råkar slå in ryggsäcken på barnet där bak. En bättre lösning är att använda en cykelkorg istället. Det finns flera cykelkorgar att välja mellan på marknaden och de rymmer oftast både ryggsäck, påsar och allt annat du kan behöva ta med dig på kortare turer.

Väsksystem

 Om du vill kunna packa ned lite mer saker än vad som får plats på en cykelkorg kan det vara värt att undersöka väsksystem för cyklar. Det finns flera väsksystem som kan användas även om du har monterat Thule cykelsits på cykeln. Dagens moderna cykelväskor är utvecklade för att kunna användas även när det är regnigt. De är snygga, sitter stabilt på bägge sidor och är enkla att både sätta på och ta av.

Barnhjälm som passar

Alla barn, oavsett om de cyklar själva eller följer med på sin Thule cykelsits, behöver ha på sig en bekväm hjälm som skyddar det känsliga huvudet. En olycka kan enkelt uppstå, oavsett hur säker du är på cykeln. Det är naturligtvis inte bara barnet som bör ha på sig en hjälm, även du som vuxen bör visa ett föredömligt exempel och ha på dig en hjälm. Vad gör du om det blir en krock där du tappar medvetandet eftersom du inte hade hjälm på dig? Det finns inga ursäkter för att slarva med hjälmen idag. Om du verkligen inte vill ha på dig en hjälm, överväg det innovativa alternativet som utvecklats av Malmöföretaget Hövding. Det är en krage som fungerar som en airbag. Ett säkert, snyggt och även lite dyrare alternativ till den vanliga hjälmen.