Svensk säkerhetsdörr

Håll din familj och dig själv säkra i hemmet, den plats där du ska kunna känna dig trygg. Tyvärr har inbrotten i Sverige ökat och man kan inte känna sig tillräckligt trygg. För dig som bor i en lägenhet finns det ofta bara en ingång, entrédörren. I många lägenhetshus är dörren inte särskilt stabil och går relativt enkelt att bryta upp. Dessutom kanske dörren inte är säker om en brand utbryter. Hos företag som Woodsteel kan du hitta en kvalitativ svensk säkerhetsdörr i olika variant. Dessa dörrar ger inte bara fördelen av att vara säkra mot inbrottstjuvar utan är dessutom välisolerade mot ljud. Vi vet ju alla att när man bor i en lägenhet kan man ofta störas av sina grannar. Den här sortens säkerhetsdörrar är dessutom brandsäkra, något som kan vara avgörande om det värsta inträffar. Dörren är en stor del av entrén i hemmet och det första besökaren möter. Varför inte sätta din prägel på entrén genom att välja ut en dörr i ett material som passar bra med inredningen? Du kan hitta svenska säkerhetsdörrar i flera material, exempelvis mahogny, ek eller vitmålad.

Ökad säkerhet

En svensk säkerhetsdörr utvecklas och tillverkas på ett annat sätt en vanlig dörr. Inuti finns en kraftfull stomme av stål som gör dörren omöjlig att rubba. Även låsfunktionen brukar vara mer säker. Men något av det kanske viktigaste en svensk säkerhetsdörr har är att den är brandsäker och säker mot de livsfarliga brandgaserna som uppstår vid brand. Det är sällan själva elden som dödar utan de extremt varma och giftiga brandgaserna.

För dig som endast är på jakt efter branddörrar finns det även sådana att hitta, exempelvis hos företag som Proloc. Dessa dörrar tillverkas av 1,5 mm stålplåt som står emot de mest krävande miljöerna. Förutom skiktet av stål har dörren även en skiva av ett brandisolerande material. Därtill är dörren ljuddämpande. För fastighetsägare är det viktigt att lägga pengar på dörrar som är säkra och som skapar en tryggare miljö. Många dörrtillverkare har möjlighet att erbjuda rabatt om du gör större beställningar. Läs på mer om hur svenska säkerhetsdörrar fungerar och kolla runt bland olika tillverkare för att hitta någon som passar dig bäst.