Begagnade bilar i Norrköping

Det finns många saker att tänka på om du vill köpa begagnade bilar i Norrköping. En av de allra första sakerna du bör göra är att undersöka ditt behov. Det är alltid lockande att köpa en begagnad bil baserat på inget annat än bilens utseende. Ta hänsyn till ditt faktiska användande. Det är betydligt bättre att ha en rymlig och säker familjebil jämfört med en snygg och liten sportbil, åtminstone om du har partner och barn som ska få plats. Gillar du att åka på äventyr kanske du även ska kunna få plats med diverse sportutrustning och packning.

Denna sida har ett stort utbud begagnade bilar i Norrköping.

Provkör bil och kolla dokumentation

Om du hittar en bil bland alla begagnade bilar i Norrköping som du tycker om, se till att du provkör den. Var kritisk och ställ frågor, upplever du problem redan nu kommer du med hög sannolikhet uppleva problem även senare. Kolla även serviceboken och, om du misstänker att den inte stämmer, kolla med den angivna verkstaden också.

Begagnad bil från privatperson eller företag

Det är fullt möjligt att hitta en utmärkt begagnad bil på nätet. Sidor som Tradera och Blocket har sedan länge fungerat som marknadsplatser för begagnade bilar. Nu för tiden finns det ytterligare ett alternativ, att köpa en begagnad bil från en bilhandlare. Det finns många fördelar med detta, inte minst att du som köpare får mer säkerhet i ditt bilköp.

Köpa eller leasa begagnade bilar i Norrköping

Att leasa en bil innebär i princip att du hyr den under en viss period, oftast ett par år. Det är stor skillnad på att leasa en bil jämfört med att köpa en begagnad bil. Prismässigt kan du hamna på ungefär lika mycket i slutändan. Du slipper dock ta ett lån som du betalar av lite i taget, plus att leasing inkluderar väldigt mycket mer. När du leasar ingår vanligtvis regelbunden service, underhåll och reparationer vid behov. Kostnaden för detta brukar inte vara särskilt stor heller men det beror helt på vilken bil du väljer. Efter att din leasing är över kan du välja att byta upp dig till en nyare bil, oftast för samma månadskostnad.