Snabb finanshantering

Ett snabblån är i stort sett vad begreppet antyder, ett snabbt lån av pengar. Snabblån kan också kallas för direktlån, akutlån, mikrolån, smålån eller smslån. Kärt barn har många namn helt enkelt. Ett snabblån kan du vara i behov av vid flera olika situationer. Det kan uppkomma en speciell möjlighet, du har tomt på bankkontot eller så har det dykt upp en oväntad uppgift som du behöver betala. Då kan det vara skönt och tryggt att veta att det idag finns en uppsjö med långivare som erbjuder snabblån.

Fördelar med snabblån

Snabblån har flera fördelar jämfört med andra typer av lån. Ett snabblån avser en mindre summa pengar. Det går alltså inte att tro att man kan ansöka om ett snabblån om man vill låna en större summa pengar för att renovera sitt hus eller köpa en bil. Det finns dock långivare som erbjuder en hög lånesumma, men det är ändå relativt ovanligt. Ansökningsprocessen är snabb, vilket du kan läsa mer om nedan, och även utbetalningen av ditt lån får oftast med en rasande takt. Du behöver inte heller någon säkerhet för att kunna beviljas ett snabblån. En kreditupplysning på dig som låntagare tas alltid, men det behöver inte vara UC. Man kan beviljas ett snabblån även om man har betalningsanmärkningar, men detta varierar givetvis mellan de olika långivarna.

Ansökningsprocessen kring snabblån

Eftersom snabblån innebär snabba pengar, är tanken att hela ansökningsprocessen ska ske snabbt och smidigt. Dels vill man få ett snabbt besked på sin ansökan om snabblån, och dels vill man få pengarna så snart som möjligt. Processen görs direkt på långivarens hemsida och oftast får du besked på din ansökan direkt på skärmen.

I de flesta fall får man utbetalningen samma dag. I vissa fall har man till och med pengarna på sitt bankkonto inom några timmar så snabbare kan det knappast gå! För att du ska kunna signera och få lånet utbetalt omgående, krävs det i de flesta fall att du legitimerar dig med BankID. Om du inte har möjlighet till det, brukar det tyvärr ta ytterligare tid att få utbetalningen till ditt bankkonto.