Bussföretag – Mycket mer än bara långfärdsbuss

Bussföretag – Mycket mer än bara långfärdsbuss

Det många förknippar med ett bussföretag är att de hyr ut långfärdsbussar till föreningar, organisationer och företag vid större gruppresor. Det är också en av de största tjänsterna men dagens bussföretag är betydlig mer flexibla än så. Med kreativa lösningar och genom att anordna resor till evenemang skapas flera olika tjänster.

Din väg till evenemanget

I likhet med andra researrangörer kan bussföretag köpa upp ett större antal biljetter till ett evenemang för att därigenom kunna erbjuda sina kunder paketlösningar. Det kan gälla till fotbollsmatcher likväl som till konserter. När biljetterna är slut hos återförsäljaren kan det alltså fortfarande finnas möjlighet att få tag på biljetter genom paketresor hos bussföretag. Paketresor som brukar innefatta transport, biljett och eventuellt mat på vägen.

Reguljärtrafik

På sträckor där många vill åka öppnar en del bussföretag upp reguljärtrafik. En del trafikerar enbart ett par sträckor medan andra täcker större område. Därmed kan vem som helst boka en biljett på sträckan och välja den dag och tid som passar. Framförallt är det sträckor från och till större städer som då anordnas.

Semesterresan

Vill du åka en vecka till Svalbard? Uppleva Paris eller annan europeisk huvudstad? Eller kanske upptäcka fina resmål i Sverige. Många tänker inte ens buss som ett alternativ när man planerar semestern men samtidigt är det ett flexibelt, billigt och trevligt sätt att färdas.

Det är vanligt att bussföretag anordnar både längre och kortare semesterresor och detta framförallt under sommarmånaderna. Gruppresor som delvis kan liknas med charterresor men där gruppen är tillsammans mer tydligt under resorna. Boende sker generellt på hotell och stopp sker under resans gång på intressanta platser.

Billigaste transportsättet till Europa

Ska ni åka till Tyskland eller annat europeiskt land i sommar? Jämför gärna priserna på vad det kostar att åka tåg eller flyg mot att åka buss. Det är helt olika upplevelser och tar olika lång tid. Men det är även stor skillnad i pris. Detta inte minst om man bokar nära inpå då både tågbiljetterna och flygbiljetterna blir dyrare. Detta medan man kan hitta sistaminuten-biljetter hos flera bussföretag.

Buss är idag betydligt mer än bara transport mellan två orter. Detta mycket tack vare bekvämare ”semesterbussar” som bjuder på stora säten, Wifi, fikahörna m.m.

Vill du veta mer kring att färdas med buss, klicka dig vidare till den här sidan.