Välj rätt profilprodukter

Så gott som varje mässa har profilprodukter av något slag. Faktum är att så gott som allt du ser inuti mässan kan komma från ett eller annat profilreklamsföretag, från de små gåvorna som ges ut till skyltarna, vimplarna, bakgrunderna och mycket mer. Även kläderna med tryck på företagets logga kan komma från ett profilreklamsföretag.
Profilprodukter är en enorm marknad som omsätter flera miljarder kronor varje år. Det är på många sätt en del av den stora reklambranschen. Syftet med att köpa profilprodukter är trots allt att bygga varumärket, vilket i sin tur är starkt kopplat till marknadsföring.

Lyckas med profilreklamen

Oavsett om du vill köpa in profilprodukter inför en mässa eller vill ha profilprodukter tillgängligt för att kunna ge bort till kunder så behöver du tänka på vissa saker innan du gör din första beställning. En av de första sakerna du kommer att upptäcka är det enorma utbudet av profilprodukter som går att köpa in. Förutom kläder och vimplar, perfekta för utställningar, finns även mattor, pop-up vägggar, mässbord, broschyrställ och mycket mer. Slutligen har du även själva gåvorna, om du väljer att ha gåvor på plats som mässdeltagarna kan ge bort.

Från pennor till dekaler, kassar och elektroniska prylar

En av de billigaste profilprodukterna som går att köpa in är pennor med tryck. Dessa finns i alla möjliga former, från stiftpennor i enklare format till stora bläckpennor i plast och exklusiva pennor i metall. Priset kan skilja sig en hel del men ju mer exklusiv pennan är, desto större är chansen att den används och att varumärket förknippas med rätt egenskaper.
Pennan är bara en av flera profilprodukter som finns att tillgå. Idag är det även vanligt med shoppingkassar i tyg, något som passar utmärkt med dagens miljötänk. En miljökasse i tyg kan vara mer värdefull än många andra profilprodukter. Försök att tänka på vad som faktiskt är värdefullt för dina kunder när du ska välja profilprodukt.

Matcha produkt med verksamhet

All typ av profilreklam passar inte alla verksamheter. En ekologisk fruktaffär kanske inte tjänar särskilt mycket på att ge ut reflexvästar med logga. Istället kan det vara mer passande med tygkassar i ekologisk bomull. Dessa kan säljas i butiken och vara perfekt för att bära frukten i.