Coworking i Stockholm – den nya kontorslösningen

Coworking är ett allt vanligt förekommande ord bland företagare i Stockholm. Coworking betyder det som ordet antyder, ett gemensamt sätt att arbeta på. I detta fall på en gemensam kontorsyta.

Fördelar med Coworking i Stockholm:

  • Kortare bindningstidCoworking ställen i Stockholm har oftare kortare bindningstid än andra kontorslokaler. Det är något som är bra för till exempel nystartade företag då man slipper binda upp sig på långa och dyra kontrakt när man fortfarande är osäker på om företaget bär sig eller inte.
  • Möjlighet till att byta till ett större kontor – Själva idén med coworking handlar till viss del om att det ska vara gynnsamt för företag att vara där och att det ska skapa bättre förutsättningar för företag att expandera och växa. Det betyder att företagen som hyr kan behöva större utrymme vilket är något som ett coworking ställe ska kunna erbjuda då de flesta ställen har flera olika typer av kontorslokaler att hyra ut.Det kan även vara högre ruljans på hyresgästerna vilket också betyder att det bör vara lättare att hytta en ny kontorsplats om det skulle behövas. Till skillnad från andra enskilda kontor i Stockholm där man kan behöva flytta till ett helt nytt ställe om man är i behov av fler kontorsplatser.
  • Service och tjänster finns på plats – Coworking kontor erbjuder även service och tjänster i olika former. De vanligaste är till exempel receptionister, kontorsvärdar, uthyrning av kontorsinredning, wifi, mötesrum och nybryggt kaffe. Det ska vara enkelt att fokusera på företaget och inte på allting runt omkring helt enkelt. Tanken med coworking är också att miljön på kontoret ska vara funktionellt anpassade och stimulera en god arbetsmiljö, något som kan vara svårt att få till själv utan någon djupare kunskap av området.
  • Flytta in direkt! – Eftersom bindningstiden är kortare på ett coworking kontor i Stockholm så är även inflyttningstiden det. Det är inte helt ovanligt att ett företag kan flytta in på direkten!

Känner du att coworking verkar som något för dig? Leta runt efter olika alternativ, jämför vad de olika kontoren erbjuder och sväng förbi och säg hej! Då får du lättare en känsla av vilket kontor som ditt företag skulle må bra av att jobba på. De flesta erbjuder även en gratis testperiod där man kan komma förbi och testa hur det är att sitta just där och jobba!