Hitta bilverkstad, reservdelar och däck i Västerås

Hitta bilverkstad, reservdelar och däck i Västerås

Vill du köpa tvätta bilen, hitta en auktoriserad bilverkstad eller köpa däck i Västerås. Här visas några av alternativen:

Stora köpcentrum – Köpa biltillbehören

Enklare biltillbehör hittas i välsorterade butikskedjor med inriktning mot de som gärna mekar själv och undviker de dyrare märkesvarorna. I Västerås finns ett par större shoppingcenter/områden så som:

  • Erikslunds shopping

Ett shoppingcenter med över 80 butiker. Här finns både Sveriges största möbelvaruhus, kända klädkedjor och de mer lokala företagen. För verktyg, rengöring och mobilhållare finns flera butiker att välja på.

  • Kvarteret Igor

En nyrenoverad galleria i centrala Västerås. Bytte namn till Kvarteret Igor år 2010 och har många av de butiker som hittas hos större gallerior över hela Sverige.

  • Punkt

Punkt hittas där pulsen är som störst. Mitt i stadskärnan och med butiker inom mode, mobiler, restauranger och ett flertal tjänster.

Däckföretag – Byta eller köpa däck i Västerås

I likhet med många andra städer ligger företagen där det går att köpa däck i Västerås i utkanten av staden. Det är därmed lättare att ta sig hit med bilen. Ett flertal ligger längs E18 i östra delen av staden men flest hittas i norra delarna. Vill du köpa däck, anlita däckhotell eller få hjälp med punktering finns både de stora nationella firmorna att ta hjälp av samt lokala mindre förmågor. Är det ett försäkringsärende bör alltid försäkringsbolaget kontaktas inför eventuell lagning eller hjälp.

Bilverkstad – För service, reparation och däck

De större bilverkstäderna erbjuder även försäljning och byte av däck i Västerås. Här hittas även ibland däckhotell. På detta sätt konkurrerar de med företagen ovan. Däremot är de mest specialiserade på service och reparationer medan däckföretagen är mer specialiserade på däck. Även dessa ligger i utkanten och ofta i närheten av en större genomfartsväg.

Genom att svänga ner på Surahammarvägen, från E18, hittas bilverkstäder på främst höger sida. Här ligger närmare 10 verkstäder fram till Köpingsvägen.

I val av bilverkstad är det viktigaste att se på vad de erbjuder för tjänster och har för kompetens. En del servar och reparerar enbart vissa märken medan vissa är bredare. Önskas service ske via en auktorisad firma eller vill du spara pengar genom att välja ett mindre företag? Det handlar mycket om vilken service som önskas, bilens ålder och vad som krävs för garantin.