Mattvätt för heltäckningsmattor på kontor

Det finns en uppsjö fördelar med att ha heltäckningsmattor i kontorslokaler. Rent akustiskt gör de stor skillnad och minimerar risken för att sorl skall bli allt för påtagligt. Detta har en direkt fördel vad gäller arbetsmiljö och fokus. Ytterligare en fördel är att smuts och damm binds i mattan istället för att röra sig i luften. Följden av att man binder damm på detta vis är att man behöver utföra mattvätt regelbundet. Om man undviker att göra en ordentlig mattvätt kommer mattan att slitas snabbare, samtidigt som partiklar till slut rör sig i luften och blir ett hälsoproblem.

Proffs inom mattvätt

Mattvätt kontorAtt på egen hand utföra en mattvätt ger sällan ett tillräckligt bra resultat. Det handlar inte om brist i fråga om engagemang utan om att man inte har den utrustning som krävs för ett förstklassigt resultat. När man dammsugit och belagt mattan med tvättmedel är det viktigt att man kan skölja mattan ordentligt. Det räcker inte att dammsuga upp partiklar och damm som släppt från heltäckningsmattan. När man lämnar tvättmedelsrester kan de i sin tur binda allt för mycket damm varför mattan snabbt blir lika smutsig igen.

Att skölja en heltäckningsmatta för att tömma den på damm samt produktrester är avgörande! De som jobbar med mattvätt har maskiner som är tillverkade endast för detta moment. Genom att skölja mattan med vatten och använda en ordentlig vakuumsug kan man få rent även ingrodda partier. Det ger ett resultat som håller länge och som ser nytt och fräscht ut! Detta är ett företag som jobbar med professionell mattvätt.

Inspektion av resultat

Ett av de företag som utför mattvätt har en rutin för att studera mattan före och efter utfört arbete. Detta kvalitetsskikt gör att man kan identifiera brister vilka rättas till. Att gå igenom hur mattan ser ut innan man påbörjar behandlingen är viktigt. Det är i denna fas man kan avgöra vilken teknik som skall användas för att få ett fullgott resultat! Har man inte sett över eventuella defekter i förväg kan man göra fel val i fråga om rengöringsteknik vilket sedan kan vara svårt att ändra. När arbetet är klart skall man kunna säkerställa att all smuts är borta. Det gör ofta stor och direkt skillnad i hela rummet! För kommersiella fastigheter brukar mattvätt ske under eftermiddag och kväll- Matten är då klar att använda redan på morgonen efter.