Stambytesgruppen genomför åtskilliga stambyten i Stockholm

Stambytesgruppen är ett av de största företagen i Stockholm inom stambyte och stamrenovering. Via deras hemsida är det möjligt att läsa om projekt de utför och även läsa referenser från tidigare kunder. Det är möjligt att se inom vilka kommuner och stadsdelar som företaget är aktiv.

 • Botkyrka
  Botkyrka är belägen ett par mil söder om Stockholm. Här bor ca 100 000 personer och det är en kraftigt växande kommun. Företaget har genomfört ett flertal projekt i Botkyrka – en ort som främst förknippas med stora hyresrättskomplex.
 • Bromma
  Bromma är en ort i västra delarna av Stockholm. Företaget anger att de utfört ”stambyte och arbeten” både i Bromma och i närliggande områden. Detta exempelvis Norra Ängby, Smedslätten, Olovslund och Bromma kyrka.
 • Danderyd
  Danderyd är en av de rikaste kommunerna i Sverige. Framförallt finns här villor och bostadsrätter. Både medelinkomsten och medelpriset på bostäderna är högt i jämförelse med resterande del av Sverige. Den byggnad som främst förknippas med Danderyd är dess sjukhus.
 • Enskede
  Enskede har en stor blandning i bebyggelsen. Här hittas både villaområden, bostadsrättsområden och hyresrätter. Detta i mycket varierande storlek. Här kan exempelvis stambyte genomföras på tvåvåningars 40-talsvilla ena dagar och därefter ett nybyggt flerfamiljshus på 8 våningar. Företaget anger att de har ”stor erfarenhet av stambyte i Enskede”.
 • Ekerö
  Värdet på en bostad i Ekerö kommer att höjas om ett stambyte genomförs. Så inleds artikeln om företagets arbete i denna del av Stockholm. Detta i en av de dyrare delarna i huvudstaden där kommunen är uppbyggd av ett antal olika öar. Kommunen ligger i den uppländska skärgården.
 • Haninge
  Även Haninge är en kommun vid vatten. En så kallad skärgårdskommun där stora delar av fastighetsbeståndet kommer från 70-talet. Det innebär därmed att många har behövt renovera stammarna under 2010- och 2020-talet.
 • Huddinge
  Även Huddinge växte upp under 50- och 60-talet och Stambytesgruppen har utfört flera arbeten i stadsdelen. Detta utifrån att stammar håller i mellan 30 – 50 år i genomsnitt. Utöver centrala Huddinge anger företaget att de även utför arbeten i mindre kransorter så som Fullersta, Gladö, Skogås och Trångsund.

Övriga orter för stambyte i Stockholm

Utöver de ovan nämnda orterna genomför företaget även stambyte i exempelvis Sollentuna, Sundbyberg, Södertälje, Södermalm, Täby, Vallentuna, Vasastan, Vaxholm, Östermalm och Österåker.

Publicerat i Bygg: